TRIČKE +
KAMO SUTRA

 

TRIČKE + KAMO SUTRA, 15.5.2007. Zagreb, KSET

Tričke se satoje od tri žene (tri ...čke) i tri muža i dva gitarista. To veselo društvo mahom nesvirača okupilo se pred dvije godine da iznenade prijatelja i zasviraju mu na svadbi. Najviše su iznenadili njegovog punca kojemu nije bilo dosta tri sata zabavno-narodnih melodija koje je svirao gažerski bend, tako da je, kad su tada još bezimene Tričke zasvirale Majke i Partibrejkerse, počeo urlati da "neće njemu svirat disko (sic!) na svadbi", popeo se na stage, napao basista i prekinuo koncert.

U Ksetu nije bilo takvih incidenata. Okupilo se blagonaklono društvo poznanika koje je došlo vidjeti to čudo - ljude koji su u tridesetima počeli svirati i dobri su i još su i snimili album! Vokalu se ne može poreći potkošuljaška karizma, a scenom uz njega dominiraju i te tri... čke - možda ne pjevaju kao cure iz recimo Flyera, ali su neusporedivo zabavnije i zanimljivije.

Bend zvuči uvjerljivo. Sa svih strane stižu usporedbe: Motorhead! Exploited! The Hives vs Boye! Pixies! Garaža u svakom slučaju. Jedino za čime možemo žaliti je što je pjevanje sasvim nerazgovjetno. Od cijelog koncerta sam razumio 5-6 stihova (a za jedan nisam siguran je li "Čekala sam Glavaša" ili "Cuclala sam ovaj čep").

Publika je bila prezadovoljna energičnim, solidno odsviranim i zabavnim koncertom. Izvela je bend na dva bisa!

Slijede opaki veterani Kamo Sutra. Ima ih upola manje na stageu, ali bome ih ne fali. I oni sviraju neki žestoki rok, ali imaju i dosta pjesama na ska šemu. Pjevač je onako malo hm hm lud, pa se skida u gaće, vere po ogradi od galerije, polijeva pivom, itd. Ritam sekciju možete često vidjeti kako oko Cvjetnog placa svira za pare - basist s koncerta inače svira flautu, a bubnjar neke udaraljke. To im je i najjača kombinacija: zadnju stvar ("Sevdah") sviraju bez basa i s flautom i stvarno je svjetska. Pogotovo prije nego što se priključi vokal.

Ozren Harlović

(2006 - ISTI SASTAV!)