ROCK OTOČEC
(Novo Mesto, 6-8.7. 2001.)

Tako blizu, tako dobro

Zanimljiva su stvar ti festivali. Žao mi je što ih nema i više. Odlazak na more i posjet Puli postao je tako normalna stvar, mada zadnjih par i nisu nešto za pamćenje. Za ovu godinu se najavljuju Iggy Pop i Beastie Boys, mada zvuči predobro da bi bilo istinito. Ali ajde, sačekat ćemo. A dotle ćemo opet morati u susjedstvo, na izvrsno slovensko pivo i ove godine fantastično odabrane bendove. Da, mislim na Rock Otočec.

Ovo je peti po redu, nakon prošlogodišnjeg gostovanja Rollins banda, ove godine stižu prave poslastice: Asian Dub Foundation(treba li išta dodati), Fun Lovin' Criminals(dobro, malo su usporili, ali opet je to fino), Living Colour (hm, nije da su nešto super, ali kad su bili u formi, bilo je okej)kao headlineri i još oko 40-ak bendova raznih stilova. I sve to u 3 dana, početkom srpnja, otprilike ovako:

PETAK, 06.07.
Odpisani
Šumski
Psihomodo Pop
Asian Dub Foundation
Elvis Jackson
Dogma

SUBOTA, 07.07.
Dr.Martens natječaj (6 bendova)
The Cannons
Zoran Predin
Demolition Group
Shyam
Koerai Oeroem (Mađarska)

NEDJELJA, 08.08.
Dr.Martens natječaj (6 bendova)
Living Colour
Fun Lovin'Criminals

Nismo naveli preciznu listu, posjetite svakako stranicu www.rock-otocec.com i tamo detaljno isplanirajte, ima satnica za svaki dan. Ulaznica nisu skupe, za 3 dana 25 USD (dobro, u tolarima) a po danu 12 USD.


Taj Dr.Martens natječaj je prilika za neafirmirane bendove, prijavilo se 205 grupa i na nekoliko mjesta je izabrano 12 bendova, između ostalih Master Plan, Feedback, H Bomb, Marvin, Chang Ffos, The Authentics itd.
Kao i na svakom festivalu koji drži do sebe, preko dana je za ekipu koja odluči provesti vrijeme u zajebanciji i druženju predviđen odličan program: razne radionice (od stripa do grafita), nogomet u blatu, biranje Mistera Rock Otočeca i Miss blata, projekcije filmova i house-slušaonice. Mikrofon je otvoren i za primjedbe ili pohvale.

Ako zatrebate bilo kakve informacije, znate što vam je činiti: www. ili festivalnm@siol.net i tražite Francija Keka.
U principu, nema se što filozofirati. Te dane u mjesecu odvojiti za posjet prekrasnoj okolini Novog Mesta i "prići grupi ispred sebe i radit isto što i oni", ovakvih stvari smo stvarno gladni i bilo bi šteta čekati da Ante Batinović objavi
prilog o tome, budite tamo!!!

toni