LALI PUNA

14.9.2002., Kset, Zagreb


Lali Puna je navodno "izniman ambijentalni pop band inspiriran Stereolabom, dovoljno zanimljiv i originalan da ih novinar Allmusica proglašava grupom koja bi svojim slijedećim albumom mogla redefinirati pop glazbu" (iz Ksetovog flyera). Kažem navodno, jer je ovaj koncert za sve osim onih par tuceta sretnika koji su se zacementirali pred stejdžom služio kao ugodna, nenametljiva zvučna podloga za razgovore. Na temu Kako smo proveli ljetne praznike?, naravno.

Sve to se moglo i očekivati - ipak je ovo bio prvi pravi koncert nove sezone u Ksetu. Mi (Jelena, Sandra, Cuki i ja) smo ipak došli zbog benda, no na kraju nismo dospjeli dalje od šanka u predvorju, a tamo su monotoni post pop zvuci Lali Pune bili dobrano u drugom planu. Ono što sam ja uspio čuti bila je ta uhu ugodna pop repeticija (ma šta nenametljiva, previše nenametljiva), ne toliko Stereolaba koliko sam zahvaljujući plakatu (na kojem se ime Stereolab spominje skoro više puta nego Lali Puna) očekivao i... Pa, puno buke i razdraganih ljudskih glasova. Stvarno ne znam zašto pišem ovaj izvještaj - pa ja u sat vremena nisam uspio odgonetnuti da li taj bend ima vokal ili nema.

Nakon koncerta (ma šta koncerta... Andergraund sata razrednika na početku školske godine!) smo otišli na feštu kod Lopandića i bilo je zaaakon.

A imao sam tako dobar plan za ovaj izvještaj - par riječi o bendu, par riječi o atmosferi, par riječi o Zoranu Laziću koji će se sigurno tamo pojaviti i cijelo vrijeme daviti ljude sa pričama o Euroviziji i Nindžama, par riječi o jeftinim pivama kojih ću sigurno popiti previše, par ne prestrogih riječi o uobičajenoj gužvi, par riječi o svijetloj Ksetovoj budućnosti unatoč tragičnoj smrti legendarnog Bare. A u zraku bi lebdjela neizrečena molba da mi Kset počne osiguravati akreditacije za koncerte (i urednik se pridružuje željama, op. D.C.).

Ovako, najrađe bih vam pisao o sjajnoj fešti poslije koncerta i inteligentnim ljudima koji se znaju zabavljati. Što se plana tiče - možda drugi put, Ksetovci, možda drugi put.

mhabijanec@hotmail.com