HANSON BROTHERS

28.4.2003. Mostovna, Nova Gorica (Slovenija)


Kada je prošle godine na Rock Otočcu nastupio NoMeansNo, imao sam priliku razgovarati sa Johnom i Robom, koji su svečano obećali, da ćemo ih ove godine zasigurno opet gledati, no ovaj put u nmn frakciji radoalkoholičara, amaterskih hokejaša i zasigurno profesionalaca u bestidnom navijanju- naravno kao The (rock & old time hockey) Hanson Brothers. Naravno meni je od oduševljenja proradil praziluk u dupetu i vuha su zalepršala od ushita. Već tada je i Irena to u neformalnom razgovoru potvrdila (Bok Irena! - Ti si meni zelo všeč!).

Objava datuma ove godine probudila je vrtlog ushita, no i trunčicu (ajmo to otvoreno reći) nezadovoljstva i razočaranja. Naučeni na Ljubljanu, bili smo iznenađeni odabirom mjesta. Da puno ne serem, činilo se dosta daleko, fair is fair, N.G. je na grani sa Italijom. I jebi ga, tak smo ti mi morali hodočastiti u tu N.G. Naravno sve sami misionari (Debos, Yupi i ja), te jedna časna (Huha) mnogo zgodna.

(Piki, Huha, Zupy (alias Tonny "Old time Pussy" the Horse)- i u sredini car - Polizei!)

Nakon "dva dana jahanja" stigosmo mi i sa nama velečasni Huha sa bisagama punim uniona za sebe i svoju ragu Debosa. Yupi i moja malenkost odali smo se orgazmičkom konzumiranju brezakoholne, jer neko bu moral i fotkat i snimat taj kurčevi dobri koncert.

I sad povlačim sve kaj sam rekel za lokaciju i prostor… Grad je zakon (ima dobar Casino), a prostor je ludnica. Koncert je održan na terasi. Stigli smo na sam kraj Elvis Jackson (da je bilo bliže, stigli bi mi i prije). Bandove koji su nastupili prije (pretpostavljam da su slovenski), nažalost nismo čuli. Taman dosta vremena da se provučemo backstage (jer ko je poznat po tome da mu nikad nije trebal backstage pass?!), i nađemo Hansone. Našli smo ih i dogovorili snimanje. Tour manager se tak uzjebal, jer je mislil da se hoću prištekati na mix out, pa mi je tražil kabel. No ko je još videl snimljeni puck rock bootleg sa stereo zvukom. Jebeš to, glavno da nam je dal da snimimo cijeli gig. Napokon su dobili (oni- the hansons)! i live dvd- Rock Otočec (made in bixijeva šupa). Bixi- huribol majstore! To je zasigurno prvi nmn dvd bootleg.

Koncert...
Kaj da pričam?
Jako dobro...
1,2,3
Puck Rock...
Do jajca...
Publika odlična. Oni još bolji. Set od nekoliko veselih sa prvog albuma. Atmosfera blizu usijanja. Nastavlja se eksplozijom, dobrih, jebeno dobrih, kratkih... sve uokolo smrdi na nmn bas... smradovi su obučeni u hokejaške majice. Rob ima onu svoju masku DUMB. Tommy opet slini...

Koncert je ustvari bio pravi, prvi i jedini pravi tribute to Joy Ramone. I kao takav je dobio plus na onu super peticu.
Još sam vam samo htel reći jednu huhinu umotvorinu, a to je da su Hanson Brothers / NMN band koji je dostojno ostario. Takvi su rijetki. On se to tak nekak sposral i ima praf.
Nakon koncerta, sam postavio nekoliko pitanja Robu i Johnnyu.


Od njihovih odgovora je najinteresantniji onaj vezan uz nedolazak u Hrvatsku (ipak, ovdje imaju veliku publiku!), na što sam dobio odgovor, da nakon onog sranja zadnji put na našoj granici, vjerojatno nebuju došli tak skoro... E, pa stoga ja poručujem nadležnima da mi ga popuše sljedeći put kad se vidimo na njihovom koncertu u Abesiniji.

A ljubiteljima pravog Puck- Hockey- Roka želim laku noć.
DVD ne dijelimo i ne prodajemo, no postoji mogućnost da Zum napravi jednu čajanku sa projekcijom snimljenog materijala. Naravno svi ste pozvani...

Tonny "Old time Pussy" the Horse