READY KILLERWATT (Njemačka)
 

Ovogodišnji Dirty Old Festival je po mnogočemu bio odličan, a mene su se dojmili Nijemci, čija obrada jednog od najpotcjenjenijih punk bandova svih vremena, Wipersa, je u meni i Kolumbu izmamila osmijeh i potaknula me da ih ugnjavim za razgovor, ogrebem se za snimke i stavim u svoju rubriku i koju inozemnu crticu... Odgovarali su pjevač Aki, i basista Ecky (da, smiješno, ali imaju baltičko porijeklo pa se vjerojatno nisu ni trudili izgovoriti pravo ime):)

Kako ste ovih dana?
Dobro, imali smo par odličnih nastupa u Bavarskoj i sad tražimo put kući:-)

Ispričajte mi malo više o Ready Killerwatt: ko su, zašto...
Ecky i ja smo počeli 1996. a prvi nastup je bio na jednom festivalu gdje je svaki band trebao odsvirati po 3 obrade. Mi smo odabrali Wayne Countyja i to je bilo toliko zabavno da smo odlučili nastaviti. Imali smo dosta uobičajenih promjena članova unutar banda, čak smo i ime promijenili. Najviše je problema bilo sa bubnjarima, ali ti problemi se mogu usporediti s problemom golmana u nogometu:-)

Kakva je scena u Njemačkoj, postoji li vama sličnih bandova?
Mi smo s jugozapada, bliže Francuskoj i nema baš puno zanimljivih bandova. Mnogi sebe nazivaju punk rock bandovima ali su zapravo smiješni. Zadnjih godina se situacija popravlja, valjda su se klinci zasitili elektronskih provoda i gladni su nastupa uživo, a i revival koji forsiraju mediji je učinio svoje. Čini mi se da svakih 20 godina se događa neki revival, sad je na redu 60's garage-rock i jedva čekam 2020, pa da bude opet:-)

Meni se jako svidjela vaša obrada Wipersa, pogotovo zbog toga što se savršeno uklopila u vaš set. Koji su bandovi bili prekretnica u vašem otkrivanju svijeta rock'n'rolla?
Bilo ih je jako puno, od Butthole Surfersa i Jesus Lizarda preko Buzzcocksa ili Wipersa do recimo Drive Like Jehu. Prije se i na radiju znalo čuti jako zanimljivih bandova, pa smo pomalo otkrivali prvo preko američkih Husker Du, pa onda do Miracle Workers ili australskih underground kao što su Radio Birdman.

Šta ste snimili do sad, gdje se može nabaviti...
S/T 7 EP on CARGO Records 2000
I love You 7 EP on FLIGHT 13 Records 2001
su do sada objavljeni a pojavili smo se na nekim kompilacijama, i u pripremi je dugosvirajući CD
Možete pogledati o čemu se radi na:
www.readykillerwatt.de Contact: E.Landes@web.de

Jeste li gledali nedavno neki dobar band, noviji, koji vam se svidio?
Između ostalih THE MOJOMATICS (Italija) , THE DEVASTATIONS (Australia), odlični su bili Kids Explode, naši prijatelji iz istog mjesta...

Ecky ima još jedan band, čime se još bavite?
LIQUID LAUGHTER LOUNGE QUARTET, tako se zove moj band i svirali smo u Zagrebu već, a inače sam nezaposlen, Olli studira i to će raditi još barem 10 godina:-), Dani radi u bolnici, a Aki prodaje ulaznice za koncerte.

Ljudi su vam prilazili poslije koncerta, inače kako ste zadovoljni reakcijom drugih na ono što radite?
Da, bilo je super, uglavnom su nas pohvalili. Trudimo se i nastojimo biti još zabavniji i opasniji. Nadamo se i da će nas iduću pozvati, i u ostale zemlje u susjedstvu.

... uživao u razgovoru: tonisaric@inet.hr